"Åh nej, jag kommer stamma"

Dom här eviga tankarna om att nej jag kan inte säga detta, för då stammar jag. På nåt vis har det gått in i mitt huvet och stannat där att det är fel och fult att stamma. Att alla besväras av det, och därför ska jag inte prata, för att jag inte vill besvära andra.
På senare dagar i mitt liv, så har jag börjat tänka mindre av dom tankarna. Jag är den jag är, varför får jag inte vara jag, då om andra får vara de dom är? Nu har jag börjat tänka mer att det är jobbigt fysiskt att stamma, därför väljer jag ibland att inte prata. Jag spänner mig varje gång jag ska prata, för att rädslan är fortfarande kvar.
Jag stammar ju inte mycket. Men ibland kan jag blockera och inte få fram ordet. Mycket jobbigt.
Jag kan ibland undvika folk för att jag känner att det är en dålig dag och jag kommer stamma. Bara just för att det är jobbigt för mig. Det är egentligen jätte hemskt, för jag vill ju inte vara sån. Jag är ju egentligen en social tjej innerst inne. Jag har dumt nog fått stamning.

Jag tycker att stamning och tankarna går hand i hand rätt mycket. Om en person skulle säga något och jag helt plötsligt utan att tänka lägger en rolig kommentar, stammar jag inte. Men om jag tänker efter vad jag ska säga så stammar jag oftast.Den 11 Maj kommer jag pröva speecheasyn. Håll tummarna för mig att den kommer att funka, lite alla fall. Det kommer underlätta mitt liv på så många sätt, så ni anar inte. :)

Kommentarer
Postat av: Monkey

Usch jag känner igen det där :P Ibland fastnar det i huvudet under en tid. såå jobbigt/monkey

2009-04-07 @ 12:01:49
URL: http://monkeypig.se/
Postat av: Monkey

I högstadiet stammade jag jättemycket, vilket var riktigt jobbigt! Nu gör jag inte det längre, men det kan fortfarande komma perioder då det kommer tillbaka litegrann. Då får man bara stå ut och vänta ut det i några veckor :PHur är det för dig?skorna kommer från Topshop :) Jättesöta är dem./monkey

2009-04-07 @ 12:27:55
URL: http://monkeypig.se/
Postat av: Du Vet Inte

Hallojj..

Läget?

Du vet att de finns vissa sidor man kan ladda ner musik gratis va?Kolla min sida så hittar du vart du kan ta dig till ;)

2009-04-07 @ 13:05:23
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: http://eerikandersson.blogg.se

bra väder ute idag då? :P

2009-04-07 @ 13:21:30
URL: http://eerikandersson.blogg.se/
Postat av: Monkeyjag vet inte riktigt. Kommer inte ihåg så mycket av mellanstadiet, men det började nog smått då med. Hade en dålig tid där så det är nog därför. Men det är jättetufft kan jag tänka mig! Jag fick hela tiden öva på vad jag skulle säga och tänka igenom allt innan jag öppnade munnen. Sen försvann det sakta under gymnasietiden. Har du tagit kontakt med någon som kanske kan hjälpa dig med det? Jag önskar att jag gjorde det när jag var yngre.kram/Monkey

2009-04-07 @ 14:34:39
URL: http://monkeypig.se/
Postat av: Linda

<3 :)

2009-04-07 @ 22:06:26
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Therese

Kul att läsa att du börjat tänka lite att du är den du är. Önskar jag också börjar komma dit snart! Skulle nog kännas dödskönt att kunna tänka så! Snacka mkt ångest som skulle släppa!Hoppas det blir bra med speechEasyn :D Du uppdaterar väl hur det gick? ;)

2009-04-08 @ 17:31:51
URL: http://therance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0