p.s.

En sak som jag har upptäckt nu med min stamning, är att jag hatar att upprepa vad jag har sagt. När folk säger "va?" eller "Förlåt, vad sa du?" Då måste man säga om allt igen, och då finns där en risk till att man stammar en gång till, och kanske mer för att man blir nervös. Min familj är experter på att "inte lyssna" (med glimten i ögat), så det är ofta man får säga om vad man har sagt. Det är inte kul för mig, kanske bra ändå. Men inte kul. :P

Jag har märkt också att jag anstränger mig mer nu när jag stammar. Jag gör rörelser för att förhindra min stamning, jag upprepar väldigt mycket, alltså ord. Om jag skulle t.ex säga "Han gick ut för att hämta posten", kan min mening se ut så här; "Han gick, han gick för, han gick ut för att hämta posten." och så gör jag nån rörelse, kan vara från att ta en steg fram till att sträcka på fingrarna. Men anledningen för att jag upprepar ord är för att jag förhindrar egentligen att jag ska stamma, men det är en stamning, förstår ni? Jag vill förhindra att "blockera", som är ett sätt hur man stammar. Blockera tycker jag är värst, för då spänner man hela kroppen och man kämpar verkligen för att få fram ordet. Det är verkligen inte kul.

Den 15:e ska jag till logopeden igen, och då ska vi fylla i en "ansökan" till att få Speecheasy:n, eller bli undersökt, eller hur det nu va :P he he.. Jag hoppas verkligen att allt funkar och att jag får den. Det skulle förändra min värld.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag håller tummarna!

2009-01-05 @ 12:52:57
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0