Stamning går över med lite knäckebröd

Det var länge sen jag skrev nåt om min stamning, så jag tyckte det var dax nu :)
Nu när det börjar bli höst blir min stamning automatiskt snäppet värre. Pga av kylan, det mörknar mer, helt enkelt man mår lite dåligare. Kanske för att man inte får solstrålar?

Jag vill också berätta en sak som hände mig på tåget när jag skulle åka till Malmö för några veckor sen. När jag skulle be om en biljett och säga till kontrollandet att biljettautomaten tog inte emot kontanter, självklart stammade jag lite och hon börjar småflina åt mig lite. Jag försöker inte bry mig om det, och fortsätter prata och fortsätter ha det där fula smilet i fejset, småflinar lite och säger "Jag bara undra, behöver inte haka upp dig" (det var nåt hon fråga om som jag inte kommer ihåg och jag stamma när jag svarade henne) I det ögonblicket hade jag lust att ställa mig upp och ge henne en sån örfil så hon flyger in i nästa vecka! Säger man verkligen så? Verkligen inte! Det tråkiga är att det finns människor som inte förstår sig på, eller vet inte hur dom ska uppföra sig när dom möter en stammare, eller en funktionhindrad person över huvudtaget!

Vissa säger att stamning är ett handikapp, men jag tycker det är lite vulgärt sagt. Jag vill hellre säga funktionhindrad, för det passar in bättre. Min prat-funktion funkar inte så bra :P

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men hon kanske trodde att du blev nervös över hennes fråga och därför stammade, hon trodde kanske inte att det var nåt du hade problem med. Bara en tanke :)

2009-10-13 @ 09:03:49
Postat av: Pauline

Men jag stammade innan hon frågade mig frågan ju. Hon hade det dära hånflinet från allra första början. Tro mig, jag vet.

2009-10-13 @ 13:52:01
URL: http://pupsie.webblogg.se/
Postat av: Li

Jag förstår att du blev arg! Jag tror att människor som vill trycka ner andra inte är säkra och mår bra i sig själva, för om de gjorde det skulle de inte vara elaka mot andra.



Kram

2009-10-13 @ 15:09:18
URL: http://sweetieli.devote.se
Postat av: Markus T.

hur är en sån person funtad, om man skrattar åt en sån sak :s Det där kallas faktiskt kränkning och går att polisanmäla.



Snygg mössa du köpt oxå ;)

2009-10-13 @ 18:23:24
URL: http://lenovo.blogg.se/
Postat av: Lars Gimstedt

Kolla in vår e-kurs för stammare.

Vänliga hälsningar

Lars Gimstedt, PsykosyntesForum


Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0