it's time for africa!

Jag lever bara sa ni vet om det!
Nu sitter jag och linda pa ett internetcafe. vi haller pa att bli grek pa tagentbordet for det e inte exakt likadant som i sverige.
Det e ganska varmt aven om det e mulet idag. Vi var pa en jatte stor marknad idag och shoppade lite.
Nu maste jag ga. Ciao!


Kommentarer
Postat av: jonna

Hej igen! Svara gärna på min kommentar några inlägg nedan.

Har lite frågor till. Har du varit hos en logoped? Hur har det utvecklat dig isåfall? Och vad var det för några övningar m.m som du fick göra där?

2011-01-09 @ 16:12:15
Postat av: Pauline

Hej igen :)

Ja jag har varit hos en logoped. Jag gick mycket när jag var liten då dom upptäckte att jag stamma.

Sen började jag igen i slutet av nioende klass och fortsatte till och från tills ifjol (då jag lämnade tillbaka min speecheasy) vissa perioder var jag hos logopeden en gång i veckan, mest på hösten för det är då jag tycker stamningen är som jobbigast.

Jag tycker att logopeden har hjälpt mig mycket och fått mig att inse att detta är jag, varför ska jag ändra på mig för att andra tycker det? Och plus att det gav mig ett lugn varje gång jag hade varit där.

Vad vi gjorde där var att vi pratade väldigt mycket, gjorde övningar som att läsa i en bok och "frivillig stamning" som jag verkligen hatade. Jag tänkte ju att jag var där för att jag ville sluta stamma, inte börja stamma. Men det handlar om att få kontroll över sin stamning, och det har faktiskt hjälpt lite. Det man gör är när du läser en mening i en bok t.ex så ska du stamma frivilligt på ett eller två ord.



Om du funderar på att gå till en logoped, så är det mycket viktigt att du trivs med personen. Om du inte gör det så byta till en annan :)

2011-01-11 @ 13:53:06
URL: http://pupsie.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0