Jag måste ta nytt andetag.

Jag som stammare uppskattar om jag får prata till punkt, att få ord ifyllna eller bli avbruten är irriterande. För då måste man börja om på nytt andetag. Oftast tar det ett par sekunder när stamningen kommer, vill säga om man blockerar eller upprepar. Kan inte folk vänta den sekunden?
Jag vet precis vad jag ska säga, det är inte att jag har glömt ordet och det blir den hära pinsamma tystnaden, det är bara det att det tar ett par sekunder längre att få fram det. Jag tycker det är obehagligt att stamma inför folk, det gör mig inte bekvämmare att andra blir obekvämma för att jag stammar.
Min familj säger alltid förlåt när dom råkar avbryta mig i en mening. Dom vet att jag måste ladda batterierna på nytt och ta ett nytt andetag. Vilken är jobbigt, det tar på kroppen, stamning är väldigt fysiskt eftersom man spänner hela kroppen varje gång man stammar, eller bara man ska prata för att man har rädslan för att stamma.

Stammar du själv, eller har en familjemedlem eller kompis som stammar? Hur känner ni?

Kommentarer
Postat av: chanette

kanske e det för jag e din syster och alltid träffat dig sen du var liten knorrt. men jag tänker inte ens på att du stammar

2011-11-18 @ 18:44:12
URL: http://darkbarbie.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag har en kompis som stammar meeen jag tänker inte på det alls om jag ska vara ärlig :D

2011-11-18 @ 19:10:31
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Älskade älskade Pupsie, sedan barnsben vet jag att du har kämpat med ditt tal o du ska veta att jag beundrar dig oerhört mycket för den person du är idag o du ska veta att jag alltid sett din potential för att vara stark i din personlighet...vet att du kämpar med mycket o att sedan behöva adda en stammning till detta gör att jag än mer beundrar din styrka att klara av allt omkring dig...DU ÄR BÄST! :)...min söta fina Pupsie :)...Luv ya! :)...

http://www.youtube.com/watch?v=y4gimHC7fKs

2011-11-18 @ 22:26:00
Postat av: b

Intresserad av hälsa? läs min blogg :)

2011-11-20 @ 13:30:41
URL: http://www.improveme.se/iamsoperfect
Postat av: Karin

Hej :)

Stammar själv och blev jätteinspirerad av din text. Jag tycker att du beskriver det väldigt så jättebra faktiskt :) Visst blir man väl alltid lite glad när man inser att man inte är så ensam som man tror...? :)



För vidare kontakt är du supervälkommen att maila mig ! :D



Kram till dig

2011-11-23 @ 12:16:41

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0