Stamning vid stress

Denna sommaren har enbart varit stress för mig. Jobbat hela tiden och när man väl var ledig så var man så himla stressad för man hade tusen grejer man ville göra och en del grejer man var tvungen att hinna med. Mot slutet nu när det började bli lite mindre så fick jag en dag ledig. Jag fick fede ångest och mådde dåligt över att jag var ledig. Hemskt, men sant :(
Det jag skulle komma fram till att stamningen blir inte bättre när man är stressad. Mitt jobb som servitris är för det mesta stressigt eftersom allt ska göras samtidigt och helst i 190. Man hinner inte med och talet blir sämre. Det var dagar som jag hade ångest när jag körde till jobbet för att jag visste att det skulle bli stressigt och jag orkade inte att kämpa för att inte stamma. När jag stammar tar det längre tid att göra en beställning och då förlorar man tid. Det låter hemskt, men så är det. Men jag är stark som ändå gör det. Jag klappar på min axel varje dag och inser att jag har kommit långt med min stamning. Jag har ett jobb där jag syns och hörs. Där jag ibland måste tala inför en grupp på 5-20 personer. Och jag gör det .

Och vad gör man åt när man är stressad och stamning blir värre? Försök att slappna av, djupa andetag. Stanna upp i två sekunder och tänk till.


Kommentarer
Postat av: Johan

Jobbigt att stamma, gör det själv. Tycker det är kul att läsa din blogg och se hur positiv du är. Som stammare vet man ju hur svårt det kan vara ibland. Keep up the good work :)

2011-09-15 @ 17:59:44

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0