Så mycket nu.

Jag kom precis på att det är så mycket som händer nu. Alicia ska döpas, jag ska på födelsedagsfest och mer. Och vet ni hur mycket pengar jag har? Femhundrakr. Jag ska köpa nåt att Alicia, nåt att ha på mig (får hitta nåt på gina eftersom jag har presentkort där), födelsedagspresent och sprit. Jag får fan snåla.
Jag var inne hos arbetsförmedlingen idag och lämnade mitt intyg. Så nu får jag hoppas att nånting händer. Jag ska dit den 6mars och då hoppas jag att han säger att jag kommer få dagsersättning direkt. Jag hatar att inte ha pengar. Ni vet säkert hur det känns.

Jag såg på Oprah igår, och då handlade om bortskämda barn, och deras föräldrar fick säga nej till dom för att dom fick en ekonomikris.
Jag kan säga att mina föräldrar är väldigt generösa och ger gärna oss fina grejer. MEN! Vi måste förtjäna dom. Vi har alltid fått hjälpa till i hushållet för att få vår månadspeng. Vi har också ibland gjort nåt extra för att få lite extrapengar.
Eftersom vi har varit så duktiga och hjälp till, så är det ju klart att våra föräldrar kan ge oss en extrapeng, om vi ska ut med kompisar och titta på bio t.ex.
Jag tycker det är oerhört viktigt att lära barnen att dom ska hjälpa till hemma. Dom ska inte bara sitta framför datorn eller tv och få maten serverad varje kväll klockan 18.00, medans föräldrarna har jobbat hela dagen och kommer hem och ska göra hushållsgrejerna.
Jag tycker att man ska lära barnen pengavärdet, och det är inte bara att fråga mamma och pappa om pengar till den där snygga tröjan på MQ. Hur ska barnen klara sig sen när dom flyttar hemmaifrån och ska ta hand om allt själv?
Man ska tjäna sina egna pengar, för det växer inte på träd.

Kommentarer
Postat av: AnnA

True, true.. Det är inte föräldrarnas jobb att skämma bort sina barn. De e alltid mor/farföräldrarnas :P Hoppas pengarna räcker till partandet! Kramkram

2009-02-19 @ 15:25:42
URL: http://pulveret.blogg.se/
Postat av: Natta

jag hoppas bara på ett nytt nu :/

2009-02-19 @ 16:11:02
URL: http://natha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0