29 februari 2012

Tydligen är det idag som vi kvinnor kan fria till männen, för att det är skottår :P Kanske ska ta chansen då? haha!
Fy fan va jag var spänd i varenda muskel när jag vaknade, helt stel. Blää!
Jag tänkte att jag skulle ner till kåre och höra med honom om tatueringen, ska ju tattas på fredag men jag ska jobba då också. Så vet inte om jag får boka om tiden :)
Jag börjar bli rädd för mig själv. Jag har gått ner två kilo utan att göra några ansträngningar :S
Nä, nu ska jag ta en kopp kaffe om där är nåt kvar . Ciiao!

Ååååh..

Det blev en mysig kväll hos pappa. Det blev pasta carbonara till kvällsmat :D Jag har längtat efter det, och lika gott som vanligt :)
Vi kom hem för en stund sen, hann att sätta oss ner sen körde mattias iväg igen. Full rulle på den mannen. Jag har blivit så sällskapssjuk på senaste, tycker det är jobbigt när jag är själv. Jag tittar på klockan hela tiden, även om det var en minut sen jag tittade innan. Jag räknar minutrarna tills jag inte är själv längre. Det är samma på jobbet, jag tittar på klockan hela tiden. Inte så konstigt att jag är stressad. Det känns nästan som när jag var i tioårsåldern och jag var själv hemma för att mamma jobbade. Även om jag vill vara själv så tycker jag om att ha folk i huset. Jag tyckte om att sitta på mitt rum när jag bodde hemma och höra att det var lite folk i rörelse.
Jag får nog hålla mig sysselsatt så att tiden går snabbare :)

28 februari 2012

God eftermiddag

Jag har precis tagit en dusch nu mellan mina tvättar. Japp, det fick bli att jag tvättar idag :) Så nu sitter jag i soffan under filten och myser, tills det är dags att gå ner i tvättstugan igen.

Det har varit full rulle denna helgen. Lillen kom i fredags, så det blev fredagsmys så klart! Jag och Lillen bakade kanelbullar :D I lördags jobbade jag, tycker det är roligt på jobbet, men det är rätt drygt att vara så osäker och bli nervös. Jag hoppas att det släpper snart. I söndags blev det kalas för mig :D Hela kära familjen kom, plus oma och becka bus! Så härligt att ha alla samlade. Oma blev helt förtjust i mina Elvis tavlor, hon är också ett elvis fan ju ;) Jag har ju minst en tavla i varje rum. Sen på kvällen åkte william hem till sin mamma och vi tog det bara lugnt.
Igår blev det jobb igen, men innan det tog jag och Mattias en runda till Ystad för att handla lite grejer på Jem&Fix. Vi körde förbi mitt gamla jobb också, dom håller på att renovera och fixa för fullt. Lätt att jag ska dit och käka sen och se hur dom har förstört stället ;) haha! Sen blev det en snabb runda till Auto Classica och snacka lite.
Idag är jag ledig och det är sååå skönt. Så jag håller på att tvätta för fulla muggar. Mattias är ute hos pappa och fixar den lilla toaletten, sätta kakel och väva :)
Snart ska jag ner i tvättstugan igen. Jag som sitter så skönt här i soffan :)


24 februari 2012

Det har varit full rulle dom senaste dagarna. Jag jobbade i tisdag, fick jobba natten från onsdag till torsdag. Fick inte många timmars sömn när jag kom hem, sen fikade jag hos mamma :)
Idag har jag tagit igen timmarna jag inte fick sova, så det blev sömn till kl tio :P Gött, sen städa lite. Det blir kalas här på söndag så förberedder lite :) Ska baka lite kanelbullar med Lillen, sen blir det nog också en sockerkaka eller nånting :)

Fredagsmys med mina pojkar <3

...


Hembakat bröd är ljuvligt

Jag har precis lagt bröddegen i sina formar, dom ska jäsa en halvtimme, sen in i ugnen och blir riktigt goda :) Jag tycker det är jätte roligt att vara så huslig (läs: hemmafru), speciellt när min underbara man uppskattar det också. Han är inget större fan av vitt bröd, för det mättar inte. Han älskar mitt rågbröd :) Och då är det extra roligt att baka också. Jag är väl inget större fan av vitt bröd heller, mest när man ska fika så är det gott :)
Jag saknar min man, det är jobbigt att jobba natt, för då får jag inte sova bredvid honom. Men jag vet att det inte är den sista natten, där kommer mååånga fler! Jag ska leva med honom resten av mitt liv. Ja det ska jag :)
Jag hade helst velat jobba ett 7-16 jobb, det känns mer rätt. Men så är inte fallet, det finns heller inte många jobb så har det så. Ett fabriksjobb vill jag inte ha. Med detta jobbet jag har nu kan jag variera också; jobba morgon, eftermiddag eller natt. Känns väl helt okej. Jag ska ju utbildas till att kunna ta alla passen. Jag hoppas snart att det blir ordning på torpet, jag har varit där i två veckor och jag märker redan hur det klöddar hela tiden. Kanske bara bad timing att börja jobba där nu? :P haha! Nej då, klart att jag ställer upp. Annars får jag kanske inte jobba kvar :P


22 februari 2012

Underbart, min "chef" ringde mig tio i nio och fråga om vi kunde ändra schemat idag. Om jag kunde jobba natt istället för eftermiddag, jag var egentligen inte så road av det eftersom jag inte kan morgonrutinerna. Men sen tänker jag på att det ger mer pengar, man blir pengakåt för lätt :/ Det är så lätt att man säger ja till jobb, för man vill inte säga nej för att man kanske tror att dom inte ringer fler gånger. Men sen blir man ett offer, blir tillsist utnyttjad för att de vet att man säger ja. Överkörd. Jag tycker att jobbet är intressant, jag tycker om att pyssla om folk, så det passar mig. Det tar bara tid att komma in i rutinerna och få personkemin att stämma.
Alla fall, skönt att få börja senare, dock blir det att fixa här hemma, sen sova några timmar innan jag ska jobba. Suck suck. Jag ska bege mig ner till affären och köpa jäst så att jag kan baka bröd, Mattias saknar det ju :) hehe, jag också faktiskt. Det är ju så himla gott :)

21 februari 2012

Det är mycket nu igen. Jag kastas in i jobbet.. jag gör ett bra jobb, men det blir för mycket i mitt huvud. När jag kommer hem är jag helt slut. Tankarna snurrar i huvet på mig och jag hänger inte med. Jag är hela tiden rädd för att jag ska göra fel.
Jag saknar Mattias hela tiden när han inte är med mig. Han är som en drog, man blir beroende. <3
Snart ska jag göra mig iordning för jobb, det blir att jobba idag och imorron sen är jag ledig till lördag.

20 februari 2012

God morgon!

Solen skiner och det känns nästan som vår :) Underbart!
Jag har haft fullt upp hela helgen. På min födelsedag blev det mys med Mattias, eller jag låg i soffan med huvudvärk, men sånt är livet :)
I lördags vaknade jag sjukt tidigt, tjugo över sex. haha! Det var bara att stiga upp, sen köra mamma till jobbet :) Sen stack jag, Mattias och Andre till Ystad och gjorde lite ärenden, köpte gardiner till köket, för tydligen passade inte mina rosa ;) haha! När jag kom hem försökte jag sova en stund eftersom jag skulle jobba natt. Jag hann att sova en timme, försova mig för jag skulle hämta mamma. När jag kommer hem igen och tycker att jag ska sova en stund till så kan jag inte somna! Självklart :P Men det gick bra ändå, jag la mig i soffan och vilade.
Sjukt nervös var jag för att jobba natt också, men det gick bra. Jag skulle morgon ass ta morgonrutinerna, men jag fick ta det. Suck. Men man ska väl lära sig det också.
Körde hem snabbt och försökte sova, när jag kom hem så steg Mattias upp :P Det blev cirka 3½ timmes sömn, så typiskt. Nån timme till kunde jag ju sova ! Sen tog jag det lugnt och gjorde mig iordning. Jag skulle börja jobba igen klockan sex och jobba till tio, men så klart blev det till elva för att natt ass var sen. Snacka om att jag var trött när jag kom hem, mattias låg redan i sängen så jag gjorde mig iordning och la mig bredvid honom.
Idag är jag fortfarande seg, ont i varenda muskel i kroppen. Bläää! Men det ska vi bota med en promenad ner till byn :)

17 februari Happy Birthday to me!

Jag må ja leva Jag må ja leva! :D haha! Helt underbart att börja sin födelsedag med för det första sova dåligt och gå upp tidigt för att jobba. Jag vaknade flera gånger inatt bara för att jag var rädd för att försova mig, plus att jag var nervös som fan. Jag har blivit så känslig på sistone, blir stressad av ingenting. Nåja, det gick bra på jobbet. Allt var nästan klart när jag kom så det var bara att ta det lugnt. Väldigt skönt, för jag trodde att jag skulle ta morgonrutinen och det har jag aldrig gjort innan.
Alla fall, nu väntar jag på Marina ska komma och dricka kaffe med mig och jag ska få present :D hehe. Och Mattias kommer också snart hem, underbart! Tycker om att ha underbara folk runt mig :D


Jag bjuder på en gammal bild :)

Städa städa varje... torsdag?

Har precis dammsugat och torkat hela lägenheten, plus dammat. Och jag fick rensa dammsugaren för påsen var full plus massa skit runt om och så, skit kul, men satan va den sög sen :P Så nu sitter jag och väntar på att golvet ska bli torrt så att jag kan gå ut och diska. Inget bakande blev det idag heller, kan göra det imorron.. Eller senare. Jag vet faktiskt inte.. eller så köper jag ett bröd faktiskt, variation är bra :) Jag funderar på vad jag ska göra till kvällsmat, jag tänkte lite korvstroganoff, men jag har ingen ris hemma. Jag kan göra på makaroner men det blir inte lika gott. Hmm.. beslutsångest. Jag vill ju helst ha maten klar när Mattias kommer hem för sen kommer becka och kim på besök :) Så det får bli vad vi har hemma. Japp japp!
Fick reda på idag att jag inte var folkboförd här i vår nya lägenhet. Jag tyckte att jag fixade det när jag adressändra, men antagligen har jag bara tagit eftersändning. Så snabbt in på skatteverket och fixade det :) Jag tyckte att det var lite konstigt att jag fortfarande fick brev som där stod fabriksgatan på. haha!
Jag gick ner en runda till byn med Izzi också i det fina vädret, som försvann på vägen hem så klart. Det är inte så kallt längre vilket är otroligt skönt :) Fick hämtat mina vinterskor också, självklart en aning för små. Men det skiter jag i. Jag är trött på att frysa om fötterna!

Jag och Gustaf är så lika :)


..

Jag saknar dig så att det gör ont.
Jag känner mig inte hel när du inte är i närheten.
Kom hem och håll om mig <3

16 februari 2012

God solstråle!

Gud va jag är seg idag. Det skulle bli en lugn arbetsdag igår på fyra timmar, men så klart hon som skulle avlösa mig sjukskrev sig och vi fick inte in någon annan, så jag fick stanna kvar till halv nio då nattpersonalen kom lite tidigare. Så det blev mååånga timmar för mig igår. Lite panik också eftersom jag skulle hämta Mattias efter jobbet, men det löste sig. Och det gick bra, jag var pigg och övertrött när jag kom hem igår. Jag hatar att jobba så många timmar, man är uppe i varv, för mycket. Men jag somnade ganska snabbt ändå :)
Jag skulle egentligen träffat Carol också när jag skulle slutat, men det blev inget av det :( Tråkigt!

Idag blir det hemmadag med bak och städning. Jag älskar det :) Tycker om att ha ett rent hem.. och gott hembakat bröd :D haha!
Jag kan inte fatta att jag fyller 24år imorron, tiden går så himla snabbt. Jag ska jobba imorron, men bara några timmar på dagen, sen blir det mys med min man på kvällen. Har bestämt mig för att fira mig nästa helg istället, då Lillen också är här :) Jag kommer jobba hela denna helgen ändå, så jag har inte tid med kalas.

Ja, nu ska jag göra något vettigt :) Ciiao!

14 februari 2012

Glad Alla Hjärtans Dag! Jag ska spendera min på jobbet. Mindre roligt, men min man är hemma när jag kommer hem ;)
Jag är så himla trött idag, hur ska jag orka jobba? Det kommer säkert gå bra. Min rygg har också börjat krångla, jag tror att det är sängen som är för hård :/
Nu måste jag vila..!

Giftigt!


Det är mitt huvud.

Jag måste verkligen få och gå massage. Jag är så spänd i axlar och nacke, det är så mycket att jag får huvudvärk. Skit jobbigt måste jag säga, jag tänker för mycket, oroar mig för mycket, får en klump i magen av ingenting.
Jag är skit glad att jag har fått ett jobb och hoppas att det kommer gå bra och att jag får behålla det. Men vad händer med mitt lastbilskort nu? Jag kan inte helt plötsligt säga "Jag säger upp mig nu för jag ska utbilda mig till lastbilschafför".. Jo klart att jag kan det, men jag vill ju jobba också. Jag tänker lite på att dom hinner precis utbilda mig, och jag jobbar lite, sen slutar jag? Det känns lite som att jag vill jobba nu och tänka lite framåt. Jag tänker på den dagen vi ska bilda familj, skaffa hus och skaffa barn. Jag måste ha haft en ganska bra inkomst om jag ska få ut en bra mammapenning, jag vill ha en bra inkomst när den dagen kommer att vi skaffar hus. Ha en buffert. Jag vill inte leva på csnbidrag/lån, plus att få en skuld på tiotalstusen. För det blir det, även om utbildningen är på cirka ett halvår. Jag kanske kan leva på bara bidraget, men jag har också räkningar jag ska betala. Framförallt ska jag kunna ta mig till Malmö fem dagar i veckan, det är inte billigt med bensinen nuförtiden.
Jag vet seriöst inte vad jag ska göra. Samtidigt som jag vill ta lastbilskortet så vill jag jobba och tjäna pengar. Jag tänker på om mitt tåg redan har gått? Borde jag tagit kortet för länge sen? Man är så bereonde av pengar, man blir girig och tänker hela tiden att man måste tjäna pengar. Det är skit jobbigt.
Om precis en månad är studiebesöket på skolan, sen tar det ytterligare en månad till jag kanske kommer in. Jag hinner precis jobba och komma in i rutiner, sen ska jag sluta? Nä, jag vet inte om jag kommer göra det ärligt talat. Jag är så pass gammal nu att det är dags att tänka ett steg framåt. Jag blir 24 om fyra dagar, ska jag vara en gammal nucka när skaffar barn och hus? Jag vill kunna tjäna mina pengar, spara pengar, ha en trygghet innan detta händer. Jag vill inte leva på minimum när jag skaffar barn, man har knappt råd med blöjor då.

Oroar jag mig för mycket? Det är möjligt, jag vill bara ha en trygg framtid. Vem vill inte ha det? :)

13 februari 2012

Solen skiner idag och det är nästan varmt! Underbart :)
Idag står det tvätta på schemat, sen blir det lite städning på det.
Jag kommer jobba hela veckan, är bara ledig idag och på torsdag. Herre gud, jag är så nervös. Jag är hela tiden rädd för att jag ska göra fel. Speciellt när jag knappt är utbildad. I lördags var det fjärde gången jag var där och då fick jag ta eftermiddagspasset själv. Visst att det gick bra, men jag skulle vilja vara lite mer förberedd om man säger så. Dom andra gångerna har jag bara gått bredvid och tittat på i princip. Usch, jag hatar att kastas in i jobb. Men men, det ska säkert gå bra :) Det kan inte bara vara jag som får lite ångest ibland?
Nu ska jag ner i tvättstugan igen. Suck!

r.i.p


12 februari 2012

God middag.

Snacka om att jag är seg idag. Arbetspasset gick bra igår, dom sista två timmarna var jobbiga eftersom det var mycket att göra då. Allt på en gång. Eftersom jag inte är har rutiner, eller vet knappt något så var det mycket att tänka på. Men det blev en timmes övertid tillochmed :)
Sen när jag kom hem satte jag mig i soffan, ögonen satt i kors och nästan somnade . haha! Men det blev lite nattamat, sen sängen :)
Självklart skulle jag vakna tidigt idag också, men jag fick mina timmarssömn. Störigt att väckarklockan ringde halv sju för att jag hade glömt att säga av den.
Nu ska jag bara ta det lugnt idag! Ciiiaaoo!


11 februari 2012

Gooood förmiddag !

Idag ska jag jobba, för första gången själv! Tror ni att jag är nervös eller? Näääää. haha! De ringde mig igår och sa att det hade hänt en krissituation och frågade om jag möjligtvis kunde ta eftermiddagspasset. Jag har inte varit där många gånger, men det har ju gått bra när jag har varit där så han känner nog sig säker med mig.. lite alla fall :) Det ska nog gå bra, jag håller på att intala mig det alla fall.

Igår blev det massa fix med mammas bil. Generatorn hade lagt av, så vi körde till skroten och köpte ny och satte på den. Eller ja Mattias skruva, jag tittade på och kollade motoroljan ;) Sen gick den som en klocka igen!
Sen hämtade vi Lillen, köpte mat sen hem och lagade en jätte god lasagne :D Mums! Det var länge sen jag gjorde det, men det blev bra :) Får tillochmed en liten bit till jobbet sen.

Sa jag att jag var nervös? aaaaaaaaah!

En bild på min kära bil, det blev bara en liten skada, men plastet till spoilern ligger emot däcket eftersom den är sänkt. Men jag låter den stå till det är fixat :)


9 februari 2012

God morgon snöstorm!

Detta var inte ett dugg kul, med tanke på att jag kör småvägarna till Löderup så är vägarna säkert inte plogade och plus att där är mest åker så snön lägger sig i högar på vägen. Åh! Det är ju en mils omvåg om jag kör via ystad. Kan det inte bara sluta blåsa?
Nä, jag får tänka positivt. Jag ska jobba :D

Skönt att vara trött.

Det gick bra på jobbet idag, så nervös jag var! Skulle för första gången använda kateter (stavning?) Men det gick bra, han var jätte nöjd och det gick smärtfritt :) Fick grymt ont i ryggen bara för jag stod i nån konstig ställning.
Sen när jag kom hem så var det direkt hem till mamma och fira hennes dag :) Hela familjen var där och hade jätte mysigt, god tårta och gott kaffe!
Nu är jag så slut i huvet. Gått och spänt mig hela dagen, och sen hem och lyssna på hönorna ;) haha! Skämt och sido. Jag kan också vara en höna ;) Kackel kackel!
Jobb imorron också, nu kör vi med hårdhandskarna. Detta ska gå bra ! :D


8 februari 2012

Det är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag! :D Vi ses sen!

Jag kan säga att det inte var roligt att gå ner till konsum igår, speciellt inte när man köpte för mycket så att det blev tungt att bära hem. Suck.. Jag bakade kanelbullar och bröd på samma gång, eller ja varva det. När kanelbullarna var färdigrullade och skulle jäsa så började jag på brödet. Så blev lite stressigt där en stund när kanelbullarna skulle penslas och mjölet till brödet skulle i :P Men det blev superbra ändå!
Vid tre stack jag till Farmor som fyllde år. Hela familjen var där (för en gång skull), vi höll låda och farmor var jätte glad för att vi alla kom.
Sen hem och laga lite mat, det blev mina goda hemlagade köttbullar, potatis och brunsås :) Muums! Sen blev det filmmys med min underbara man <3
Imorse körde jag pappa till jobbet, klockan ringde kvart i fem. Det är ingen mänsklig tid. Blää! Men jag gick och la mig direkt när jag kom hem, resulterade med att jag var ännu tröttare när jag vaknade igen. Plus att jag var så himla seg att jag inte kom upp förrän klockan tio. Hemskt! Jag hade ju saker jag skulle göra innan jag stack till jobbet. Ta bort snön på bilen slipper jag, för det gjorde älsklingen innan han körde. Så underbar han är <3
Jag åt världens godaste frukost, mitt nybakade bröda med mina hemlagade köttbullar! Åååh, mina smaklökar blev våldtagna :P
Jag drömde jätte konstigt imorse när jag hade kommit hem. Att jag och Anna jobbade på Värdshuset, jag gick och smög åt medans chefen gick runder bara. Det var sig likt men ändå annorlunda. Usch..

Lite bilder från farmor


7 februari 2012

God morgon!

Vill bara gratulera Farmor idag som fyller år :D Hade det inte varit sånt busväder hade jag promenerat till dig.
Jag gick faktiskt upp vid åtta idag, tänka sig. Det är ju så himla skönt att gå upp tidigt, synd bara att det inte är jul nu för då hade snön passat perfekt och jag hade julbakat :) Fast dock hade jag fortfarande jobbat på Värdshuset, tack för det. Mattias sa innan han gick att det var typ tio cm med snö. Ja han skoja ju inte! Varför ska det komma så mycket? Och varför nu? Det är februari månad, jag vill ha sol med kalla vindar :P
Jag ska ändå ut i detta vädret igen och gå ner till konsum, då jag kom på att Mattias inte köpte med sig rågsikt igår. Men det gör inget, då får jag lite motion :) Vad ska jag baka idag? Och vad ska jag göra till kvällsmat? Jag vet, jag tänker långt fram.
Igår hade jag och Marina lite kvalitetstid, eller ja.. Vi gick ner till banken, sen Bullen&Bönan och tog en kaffe, sen promenera vi till Ica och handlade lite och sen hem igen :) Det var länge sen jag gick så mycket, eller vad gående fot. Flera år sen. Förr gick man alltid vart man skulle, tog tåget och så vidare. Sen jag fick körkort har jag inte gått för mycket kan jag säga, men nu när inte min bil är påställd och Mattias har den andra bilen så får jag ta mina ben och gå med :P haha!
Väl hemma blev det en städning, fullt med småsten i hallen som man har dragit med sig in, ett rent hem är diktigt tycker jag :)
Sen körde jag ut till Linda i Gärarp, hon hade köpt med sig massa smycken från Marocko, skit snygga :D Vi har ju typ samma smak så hon prickade rätt på allt :) När jag kom hem och visade för Mattias och sa vad det kosta så blev han nog rätt sugen på att åka ner, allt är ju så billigt där :) Så det kanske blir en resa sen?
Jobbet som jag har fått (eller provjobbar nu allafall) är som personlig ass, i löderup. :)
Nu ska jag titta på lite recept, sen ska jag bege mig ut. Brrr!


Vågen har stannat

En sak har förvånat mig, jag har inte fått sambokilo än! Jag har varkens gått upp i vikt eller ner, jag äter som jag ska och lite till.. och mer gott. Jag trodde att vid detta laget skulle jag väga 92kilo igen :P haha! Nej skämt och sido *peppar peppar ta i trä* Vi har bara varit tillsammans i fem månader, men jag hade ju lätt kunnat gå upp fem kilo :P Men men, jag ska vara glad för att det har stannat alla fall :D


6 februari 2011

God middag !

Fy vad jag va seg iförmiddags, gick inte upp ur sängen förrän kvart i tio. bläää.
Det gick bra att jobba igår, eller ja så mycket jobbande blev det inte. Mest snack och gå igenom viktiga saker och lite papper. Mycket nya saker att tänka på och lära sig, men det har jag inget emot. Behöver en liten utmaning känner jag :) Efter att vara servitris i tre år så vill man pröva på något nytt, så att man inte stannar i samma mönster.
Nåväl, får se om de ringer idag. Jag hoppas på det :) Jo dom ringde, på onsdag ska jag dit!


Tankspridd till tusen

Jag känner mig usel vän just nu. Jag har glömt att träffa en nära vän två gånger på en månad. Hur lyckas man?! Jag har en kalender, varför skriver jag inte upp det och tittar i den?! :(

Den 2:e Mars händer det ;) mohahaha!

4 februari 2012

God middag

Underbar dag idag, solen skiner, jag har en pojkvän som älskar mig och jag älskar honom.. och jag ska jobba imorron! Underbart :D Fick samtalet för en stund sen och frågan kom om jag kunde komma imorron och provjobba. SJÄLVKLART! Jag tveka inte en sekund! Äntligen händer det något :) Så underbart! Jag hoppas att allt kommer gå bra där och att jag kommer trivas.
Jag försöker väcka (eller få någon kontakt) Marina så att vi kan gå ner till Kåre och titta om han har hunnit med att rita upp min tatuering :) Jag är så spänd, jag vill verkligen ha den!
Ja, nu ska jag fortsätta min kamp :P

Jag stammar så mycket att jag fryser.

Rubriken är ett citat av mig, självklart sa jag fel. Jag menade tvärtom :P haha!
Men jag ville bara säga att den senaste tiden har min stamning blivit värre. Andra kanske inte hör det lika mycket, men jag känner det. Jag anstränger mig mycket mer, och resultatet blir att jag backar och kanske inte talar så mycket. Jag har blivit rädd för telefonen igen, hatar att prata med främlingar. Tillochmed folk som tror att det är dålig täckning för att jag försvinner då och då. Det är bara för att jag blockerar, då blir det den dära pausen. Lite komiskt ändå, jag spelar så klart med och säger "Ja, här är dålig täckning eller så är det min telefon som klöddar" haha! Jag kunde också sagt att "Nä, jag stammar" Men på något vis vill jag inte att den andra personen ska känna sig dum.
Det jag skulle komma fram till varför stamningen har blivit värre är att det har varit väldigt mycket runt mig den senaste tiden, men det börjar avta nu och bli mindre att tänka på. Det som har tagit på mig mest är att jag är arbetslös, men förhoppningsvis blir det ändringar på det :)
Hur min stamning är nu är mest blockeringar, det är inte långa pauser men tillräckliga för att det är störande, kanske mest för mig, för det är jag som märker det. Det jobbigaste är med blockering är att man spänner hela kroppen extra mycket, jag spänner ju kroppen vanligtvis när jag pratar också. Det är mest för rädslan att stamma. Men blockering spänner man sig extra mycket, speciellt halsområdet kan man säga.
Det som jag har lärt mig, eller min logoped har lärt mig är att testa stamningen när jag är med/bland folk. Jag tänker på min stamning hela tiden och därför gör jag lite tester ibland. Som att prata fort, prata sakta, och ganska lägga till en frivillig stamning. Men speciellt när jag märker att stamning är värst så brukar jag sakta ner tempot och prata saktare. Det är väldigt bra också när man kanske har en muntlig redovisning, skit i att klasskamraterna tycker att det tar tid för du pratar sakta, bara det känns bra för dig. Och för eller senare så kommer du bli klar faktiskt :)

Jag tycker det är väldigt tråkigt att jag har förlorat en del läsare nu när jag lösenordskydda bloggen, väldigt många som stammar läste min blogg också. Jag kan ju inte hjälpa någon nu. Jag har byggt upp denna bloggen så länge och kommit åt många personer, det är tråkigt när andra vill förstöra för en. Jag vet inte om jag ska starta en ny blogg och skriva om enbart stamningen där, problemet är ju att jag har blivit för privat i denna och samtidigt pratat om min stamning. Men det var ju det som jag ville egentligen, både ha en privatblogg och stamning. Därför är det tråkigt att folk som inte har att göra med mitt liv försöker förstöra, läser min blogg och skriver otrevliga kommentarer. Väldigt tråkigt kan jag säga.. att folk inte kan låta en vara.
Jag har funderat på att öppna den igen, för jag tänker på de som stammar. Men sen kommer jag på att där finns dom som jag inte vill ska läsa. Men å andra sidan kan jag välja att inte bli för privat i bloggen också. Jag får fundera vidare, bloggen kommer vara lösenordskyddat ett tag till.

....

Jag är inte korkad, bara förvirrad.

Solsken och 6 minusgrader

Tänka sig att jag har varit uppe sen kvart över åtta, egentligen skulle jag varit uppe tidigare och hjälpt Mattias att rota i snön men han tog det själv :P
Jag tog det rätt lugnt i förmiddags. Vid elva så stack jag ner till banken och fixa ett nytt bankomatkort, för första gången kunde jag rabbla mitt kontonummer utantill! Jag har haft det kontot i 12år och aldrig kommit ihåg siffrorna, ganska pinsamt eftersom det är världens lättaste också :P haha! Alla fall så tar det ju en vecka innan kortet kommer.. åh, ännu en ny kod som man ska lära sig :( eller jag får behålla koden kanske? Hmm, vet inte riktigt hur det går till.
Sen mötte jag upp Tessan och vi gick till Fiket och lämnade pengar till Moster becka och fikade lite så klart :) Jätte mysigt var det, och länge sen jag fikade där också. Tyvärr är Bullen&Bönan min number one fikaställe, men Fiket har självklart också god mat och jag älskar deras hemlagade tzatziki :D
Efter det gick vi en sväng inom till Apoteket och Hälsokostaffären, jag behöver egentligen tabletter så att jag kan slappna av innan jag somnar, naturläkemedel då. Jag hatar vanliga tabletter med massa skit i som förstör magen och kroppen. Men det får vänta lite :) Jag tänkte också att jag skulle hämta ut mitt paket, men självklart så glömde jag det. Så tankspridd som jag är :P haha! Får ta en runda sen med Izzi och gå ner till St1 :)

Nu tänkte jag städa lite, jag kan säga att jag har aldrig haft en snyggare hem nu när jag går arbetslös. Jag har inget annat att göra än att städa ju. Ja, söka jobb så klart, men det gör jag inte tio timmar om dagen :) Jag hoppas verkligen att jag får jobbet som jag har sökt, det hade varit en ny utmaning och jobba lite natt och dessutom med något helt annat än vad jag är van vid :)

Sista dagen på Värdshuset, vi fick gå ner kartongerna. Plus att containrarna inte var på sitt vanliga ställe, nämnligen femtio meter bort! Jävligt kul!

3 februari 2012

Jag hade den sämsta och bästa dagen igår. Den började med att jag lämnade Mattias i Ystad, medans där var lite dötid tills jag skulle till arbetsintervjun så tänkte jag gå på Lidl. Parkerar utanför och ska ta börsen för att gå in. Jag hittar inte börsen!! Panik! Jag körde hem för att den måste ligga på byrån i hallen för där lägger jag alltid den. Kommer hem och den ligger inte där!! Jag började att leta i hela lägenheten, och i bilen och panik kom mer och mer. Jag hade knappt bensin på bilen och jag behövde tanka för att köra till arbetsintervjun. Jag ringde Tessan, men hon hade inga pengar att låna ut, mamma svarade inte (för att hon jobbade fick jag reda på senare). Jag körde till kvantum för där var jag med börsen sist. Jag pratade med TH i förbutiken men dom hade inte fått in någon börs. Då ville jag bara bryta ihop. Jag gick ut och satte mig i bilen och ringde Mattias, jag började gråta och tänka på att jag kanske skulle ringa och avboka intervjun, men jag gav mig fan på att jag skulle dit. Så jag körde till Fiket för jag chansade på att moster skulle jobba, men hon var ledig! Så jag sprang upp till Oma, knackade på med gråten i halsen och tårar i ögonen. Jag berättade som det var, kunde knappt få fram orden för jag var så stressad och förstörd. Nu var klockan fem över halv tolv, och det tog cirka en halvtimme att köra till stället. Som tur hade älskade moster en peng på sig så att jag kunde tanka :D Tack moster <3 Grät hela vägen ner av lycka, och körde tanka, och körde till stället. Tio minuter sen blev jag dock, men jag berättade hur det var och dom förstod.

Intervjun gick jätte bra, jag var där i nästan 2½ timme. Bara snacka och snacka, jätte trevligt :) Så jag hoppas verkligen att jag får tjänsten.
Sen körde jag till Carol för en snabb kaffe, ringde polisen för att se om någon hade fått in min börs. Men tydligen hade dom bara öppet mellan nio och tolv så jag skulle ringa imorron, som idag.

Jag hämtade Mattias och vi körde hem, vi sökte igenom bilen igen men inte hitta nåt. Jo mitt cd fördral som jag har varit av med i två månader! haha! låg så klart under passagerarsätet :P
Vi började leta i lägenheten men hitta inget, jag gick ut med Izzi och letade kollade i snöhögarna. Men hittade ingenting. Så jag gav upp. Ringde och spärra mitt kort för nu var jag helt säker på att jag inte skulle hitta den, någon hade tagit den.

Jag ringde till Marina och vi gick ner till Kåre för att lämna izzis tassavtryck. Vi blev lyckliga när vi såg att han hade öppet, eftersom dagen innan när vi var där så var där stängt. Så imorron ska jag dit och titta på hur teckningen blir :) Som sagt, pengar önskas i födelsedagspresent då jag ska göra Izzis tassavtryck!

Idag skulle jag och Mattias leta ute i snöhögen på parkeringen, för vi hade en teori att plogarn hade plogat upp den. Men han tog det själv, jag vaknade av att han var där ute. Han är så underbar <3 Vänder en snöhög upp och ned för min skull :P Alla fall.. den var inte där, så jag går ut med Izzi och tar en sista runda och kollar om den kan ligga någonannanstans. Självklart inte. Jag går till soptunnorna och slänger izzis bajspåse, tittar lite i soptunnan i tanke med att "tjuven" kanske slängde plånboken där efter att ha rensat den, men nej. Så jag ger upp och går in. Precis när jag ska gå upp för den ligga trappan på parkeringen så tittar jag ner på marken och ser något svart med silvertejp. Det är min bööörs!! Den låg där under ett tunt lager med snö. Helt otroligt att vi har lyckats missa den, speciellt jag som gick förbi där femtioelva gånger igår när jag skulle leta i bilen hela tiden. Så jävla sjukt. Allt låg kvar också, kort körkort och pengar. Jag är så himla glad nu! Och lite ångrar jag att jag spärrade mitt bankomatkort igår, men det kunde inte jag veta att jag skulle hitta börsen idag :) hehe. Jag var ju ganska beredd också på att ringa polisen, men det slapp jag också!

I onsdag blev det en snabb tur på boan då jag köpte vattenfärg. Jag stod säkert i en kvart och letade, tillsist hittade jag nåt med ToyStorys så det fick bli det. William får det sen ändå ;) Hem och börja göra Izzis tassavtryck. Lotta kom också på besök, så hon hjälpte mig det, sen blev det lite fika på mitt goda bröd :) Sen blev det massa BanjoKazooie spelande :D Mattias sa att vi lät som två femåringar när vi spelade :P men det gör man. Vi blev ju barn igen eftersom vi hade det spelet som barn, man lever sig in i det. Underbart :)
Sen körde jag och Marina ner till Kåre för att lämna Izzis tassavtryck, men han var inte där så vi körde till Bullen&Bönan och tog en kaffe :)

Förlåt för ett långt inlägg, men så blir det när man inte uppdaterar varje dag och det händer mycket :P

2 februari 2012

Fem månader med Mattias <3 Älskar dig så himla mycket!

1 februari 2012 - mobilblogg

Jag hatar mobilblogg. Inget bli rätt. är nervös inför imorron och kan inte somna.

RSS 2.0