ångest



Jag låg och försökte sova, rättare sagt jag låg och tänkte. Jag tänkte på det fotot som togs på bb med fyra generationer av vår familj, så tänkte jag att man kan ju göra ett sånt foto varje år. Jag fick bilder i huvudet att mormor åldrar och mamma åldrar och till slut fanns dom inte kvar på bilderna. Jag började få panik och tänkte att mormor och mamma får inte lämna mig. Till slut fick jag panik och började gråta. Inte nu igen, dödsångest.


Dödsångest

En panikattack kan komma plötsligt. De första gångerna brukar vara värst eftersom den drabbade inte förstår vad som händer. Under attacken kommer en stark dödsångest och många är helt övertygade om att de ska dö. Eftersom många av symtomen är rent fysiska som t ex andnöd, hjärtklappning, svettningar och darrningar är det vanligt att man tolkar attacken som en kroppslig sjukdom och söker fel sorts läkare. Men åkomman är i själva verket psykisk.

Upprepade panikattacker, ofta med inslag av dödsångest är tecken på att man lider av paniksyndrom. Människor som lider av sjukdomen har ett överaktivt alarmsystem som aktiveras utan någon egentlig orsak, med panikattacker som följd. Även stress, svåra kriser och överkonsumtion av alkohol eller koffein kan vara orsaker.

Fobi (av grek. φόβος, fobos, "fruktan"), en irrationell, ihållande rädsla för särskilda situationer, objekt, aktiviteter, eller personer. Det vanligaste symptomet för denna rubbning är den orimliga viljan att undvika fruktade saker. När rädslan är bortom ens kontroll, eller om rädslan inkräktar på det dagliga livet, kan en diagnos under en av ångeststörningarna göras.

Fakta1, Fakta2

Där fick både jag och ni lite fakta, jag var bara tvungen att skriva lite och hitta fakta. Jag valde mellan detta och ringa till mamma och gråta :P ha ha! Jag skonade henne lite, klockan är ju mitt i natten.

Livet är för kort att slarva bort det. Ta vara på det du har.


Kommentarer
Postat av: veronica

vi gick på österlengymnasiet tillsammans.. inte på samma linje men vi pratade till o från.. hon sa alltid att d syns att VI är kusiner:D ha ha ha.. ok, hoppas att d går bra för henne..



vet vad du går igenom gumman.. ja e likadan.. jätte hobbigt.. finns här för dejj om d e något..puss på dejj<3


Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0