Jag är stressad

Jag och Anna pratade om detta igår. Att vara stressad utan att veta om det. Annas mage svullnar ofta upp och är väldigt hård, det gör min också, dock inte lika mycket och hårt längre. Jag har alltid haft problem med min mage, kan det va att jag har stressmage utan att jag vet om det?
Om man tänker på det så stressar stamningen mig ganska mycket, jag går och spänner mig hela tiden jag får en klump i magen. Just nu i denna sekund har jag en klump i magen, för att jag tänker på att jag ska kanske prata senare och då ska jag stamma. Jag ligger här helt själv i soffan i min lägenhet, jag ska inte behöva känna mig stressad.

Symtom på stress:

Det allra viktigaste att tänka på är att varje människa upplever stress på olika sätt, därför skiljer sig symtomen också åt. Det flesta som känner sig stressade brukar märka som första signal att de sover dåligt eller är ledsna. Men som sagt, det är individuellt.

Andra symtom kan vara att man känner en trötthet som inte går att vila bort, man känner sig rastlös och har svårt att koppla av och varva ner. Man kan även känna sig irriterad, olustig, orolig, rädd, ledsen eller få ångest när man blir stressad.
Stress brukar också vara förknippat med sämre minne och att man får svårt att koncentrera sig. Är det riktigt allvarligt kan man även få hjärtklappning, högt blodtryck eller känna att det är svårt att andas. Många stressade människor får problem med magen, så som magkatarr eller förstoppning.
Ett annat vanligt symptom som dessutom är lätt att se förbi är huvudvärd och stelhet och smärta i kroppen. Lätt att tro att dessa åkommor beror på andra saker än stress.

Dessa signaler är väldigt viktiga att ta på allvar när de visar sig. Framförallt om det visar sig oftare än normalt. Lär man känna sig själv inombords är det också lättare att lära känna de olika signalerna kroppen och själen sänder ut. Stress är inget att blunda för!

och om man biter sig i kinden är också ett sympton på stress.

Jag biter mig ofta i kinderna, jag känner igen mig i allt vad som står här; "Trött, sover dåligt, irriterad, svårt att koncentrera sig, rädd, ångest, huvudvärk, problem med magen" Everything! I måndes natt bodde jag nästan på toaletten. Jag hade så ont i huvet att jag spydde, inte en skön känsla kan jag säga. Det dumma var också att jag inte hade några huvudvärkstabletter. Jag försökte med att ha en kall handduk på huvet, men det funka inte. Och det hjälpte absolut inte att jag hade myror i benen, eller restless legs som det så fint också heter. När man har ont i huvet vill man helst bara ligga stilla, men det är svårt när benen vill nåt helt annat.

Nu ska jag gå och kissa, sen ska jag låta Izzi gå ut och kissa. Ciao!

Kommentarer
Postat av: Tezzan

FY FAN!!! Det var mitt i prick på mig ggr 1000!! Jösses vad jag e stressad o har alltid varit. Biter oxå mig i kinderna.. :(

2010-10-27 @ 19:58:09
URL: http://tezzan82.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Och ditt namn är?:
Ska jag komma ihåg dig?

Mail: (den kommer inte synas)

Du kanske också har en blogg?:

Lämna gärna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0